Steen per steen

Bouwen met respect

De wortels van Urbani liggen in een klassieke patrimoniumvennootschap. Toch was al vrij snel duidelijk dat ons familiebedrijf geen gewone projectontwikkelaar zou worden. Van bij de start investeerden wij intensief in de relatie tussen huurder en eigenaar. Deze filosofie bleef Urbani altijd hoog in het vaandel voeren, ook bij fusie of overname van andere vastgoedportefeuilles.

Ecobewust huren

Vanaf 2004 voegden we aan onze missie een extra basisprincipe toe: milieubewustzijn. Lager energieverbruik en passiefbouw kwamen bovenaan de agenda te staan, en Urbani groeide uit tot een pionier in duurzame vastgoedontwikkeling. Steen per steen zetten we het hele aanbod om naar woningen die met glans de strengste normen doorstaan. BATEX, de instelling van Leefmilieu Brussel die de bouw en renovatie van duurzame gebouwen stimuleert, bedacht onze woningen zelfs met de eretitel van “Voorbeeldgebouw”. Dat was het sein voor Urbani om zich helemaal toe te leggen op de ontwikkeling, verhuur en beheer van eigen projecten.

Verhuur in Cohousing

We schrijven 2015, en Urbani gaat nog een stap verder. We focussen niet langer op de woning als een verzameling stenen, maar op de mensen die erin wonen. Jij dus. Hoe kunnen we jouw levenskwaliteit verbeteren? Cohousing doet zijn intrede, en voortaan worden onze gebouwen ontwikkeld en getransformeerd met dit vernieuwende concept voor ogen.